Utbildning

Hos oss kan du välja från ett brett utbud av utbildningar och kurser inom ett flertal humanistiska ämnen. Vi har både campuskurser och internetkurser.

Vid vår institution kan du läsa kurser och program på allt från kandidatnivå till forskarutbildning. Vi har ett stort utbildningsutbud inom våra olika ämnen: arkeologi, miljöarkeologi, filosofi, historia, idéhistoria, religionsvetenskap, teologi och historia med utbildningsvetenskaplig inriktning. Många av våra fristående kurser går att läsa helt via internet utan några fysiska träffar. Inom våra utbildningsprogram finns också möjlighet till praktik och utlandsstudier.

Våra utbildningsprogramVåra kurser

Aktuellt

Fyra nya pedagogiskt meriterade lärare vid institutionen för idé- och samhällsstudier

Institutionen för idé- och samhällsstudier har har nu ytterligare 3 meriterade och en excellent lärare. Det är resultatet av den senaste omgången i Umeå universitets pedagogiska meriteringsmodell.

Skickliga lärare i idéhistoria meriteras

Jenny Eklöf, docent i idéhistoria, och Finn Arne Jørgensen, docent i teknik- och miljöhistoria vid Institutionen för idé- och samhällsstudier har utnämnts till meriterade lärare i den andra utlysningen i Umeå universitets karriärsystem.

Arkeologistudenter gräver i Röbäcks historia

För ett otränat öga kan skogsområdet bakom Elofssonhallen och skolan i Röbäck utanför Umeå se ut som ett rätt ordinärt friluftsområde med motionsspår och lekande skolbarn. Men för den som vet vad den letar efter uppenbarar sig forn- och kulturlämningar lite varstans, här finns bland annat kokgropar och gravrösen från 1000-talet f.Kr., husgrunder och lämningar från linbearbetning på 1700–1800-tal. I området vistas just nu en grupp arkeologistudenter från Umeå universitet som lär sig inventera, dokumentera och gräva i kulturlämningar.

Skickliga lärare i religionsvetenskap, historia och filosofi meriteras

Lena Berggren, docent i historia, och Hanna Zipernovszky, docent i religionspedagogik har utnämnts till excellenta lärare och Lars Samuelsson, docent i filosofi, har utnämnts till meriterad lärare i den första utlysningen i Umeå universitets karriärsystem.

Hög kvalité på filosofiutbildning vid Umeå universitet

Kandidatutbildningen i filosofi vid Umeå universitet får betyget "Hög kvalité" i Universitetskanslersämbetets utvärdering.

Teologie kandidatutbildningen får högsta betyg

I Universitetskanslersämbetets kvalitetsutvärdering 2013 får utbildningarna i teologi och religionsvetenskap vid Umeå universitet höga betyg. Läs artikeln

Hög kvalitet till utbildningar inom historia

Utbiildningarna kandidat- och magisterexamen i historia, har fått hög kvalitet i Universitetskanslersämbetets utvärdering.


Sidansvarig: Sandra Olsson

Utskriftsversion

Studera i höst!

Ännu finns det vissa platser kvar till höstens kurser och program. Gör en sen ansökan.

Våra programVåra kurser

Designa din egen utbildning!

Hittar du inget program som passar dig? Du behöver inte läsa ett program för att få en bra examen. Umeå universitet har 2000 kurser i skilda ämnen som går att kombinera så att du får precis den utbildning du vill ha.

Läs mer om hur du skapar din egen unika examen

Studievägledning för arkeologi, historia och idéhistoria

Catharina Andersson Studievägledare
Instititutionen för idé- och samhällsstudier
901 87 Umeå 

Besöksadress
Humanisthuset, HF1-korridoren

Tel:  090 786 60 39

Kontaktformulär

Studievägledning för filosofi

Lars Samuelsson, Studievägledare
Institutionen för idé- och samhällsstudier
901 87 Umeå 

Besöksadress
Humanisthuset, HD1-korridoren. Tid bokas via e-post eller telefon.

Tel:  090 - 786 62 41

Kontaktformulär

Studievägledning för religionsvetenskap och teologi

Mikael Lundmark, Studievägledare
Institutionen för idé- och samhällsstudier
901 87 Umeå 

Besöksadress
Humanisthuset, HE1-korridoren

Tel:  090 - 786 70 63 (telefontid: torsdagar 10.15-12.00, 13.15-16.00)

Kontaktformulär