Till umu.se

För våra studenter

Den här sidan riktar sig i första hand till dig som redan är student hos oss. Vill du veta mer om våra kurser och program eller anmäla dig till en kurs hittar du mer information under rubriken "Utbildning" i menyn till vänster.

Här har vi samlat information som du kan behöva som student hos oss. På vår kurswebb hittar du kursspecifik information som kursplaner, litteraturlistor, kursansvariga och scheman. Har du några frågor och funderingar hittar du många svar på sidan Vanliga frågor och du är också varmt välkommen att kontakta oss. På sidan Vem ska jag fråga? finns kontaktinformation till våra studieadministratörer, studievägledare, programansvariga och andra du kan tänkas behöva kontakta under din studietid.

Aktuellt

Ta chansen att arbeta som studentambassadör!

Gillar du att träffa nya människor? Lockar tanken på att åka på mässor, berätta om din utbildning, om Umeå universitet och om hur det är att bo och plugga i Umeå? Då kan du vara den vi söker till vårt... Läs artikeln

Studieverkstad - för framgångsrika studier

Studieverkstad - för framgångsrika studier

Behöver du tips om hur du kan plugga effektivare? Våga yttra dig på seminarierna? Skriva bättre rapporter? Göra bra muntliga presentationer? Studieverkstaden kan hjälpa dig att skaffa bättre strategie... Läs artikeln

Arkeologistudenter gräver i Röbäcks historia

För ett otränat öga kan skogsområdet bakom Elofssonhallen och skolan i Röbäck utanför Umeå se ut som ett rätt ordinärt friluftsområde med motionsspår och lekande skolbarn. Men för den som vet vad den letar efter uppenbarar sig forn- och kulturlämningar lite varstans, här finns bland annat kokgropar och gravrösen från 1000-talet f.Kr., husgrunder och lämningar från linbearbetning på 1700–1800-tal. I området vistas just nu en grupp arkeologistudenter från Umeå universitet som lär sig inventera, dokumentera och gräva i kulturlämningar.


Sidansvarig: Sandra Olsson

Utskriftsversion

Studera i vår!

Nu är det dags att söka till vårens kurser och program. Sök senast 16 oktober.

Våra programVåra kurser

Viktiga dokument

Praktik och studieresor

Handläggningsordning för praktik och studieresor

Diskriminering, trakasserier och kränkningar

Handläggningsordning vid diskriminering,  trakasserier och kränkningar

Mer information om hur vi arbetar för att främja god arbetsmiljö för alla studenter och anställda hittar du på vår sida om Lika villkor.

Fusk och plagiat

Informationsbroschyr om fusk och plagiat

Ytterligare information om vilka regler som gäller för dig som student hittar du i Regelsamlingen

Så här vidarebefordrar du din student-epost

Kalendarium

Till kalendariet