Nyheter från institutionen

SR: Vetenskapsjournalistikens uppdrag och utmaningar

2014-09-12
I samband med radioprogrammet Vetandets världs fyrtioårsjubileum webbsänds ett seminarium om vetenskapsjournalistik och ett avsnitt av Vetandets värld på samma tema. Christer Nordlund, professor i idéhistoria vid Umeå universitet, är en av de medverkande.

Inspirationsdag: Humanister, samverkan och innovation

2014-09-10
Humanistiska fakulteten och Enheten för externa relationer bjuder in alla anställda vid fakulteten samt övriga intresserade till en inspirationsdag på temat: Humanister, samverkan och innovation.

SDS: "Klimatskepticismen frodas på högerkanten"

2014-09-08
Martin Hultman, idé- och miljöhistoriker, Umeå universitet, skriver tillsammans med Ann-Sofie Kall, miljösociolog, Sveriges Lantbruksuniversitet, i ett inlägg i Sydsvenska Dagbladet bland annat om hur Sverigedemokraterna "...likt andra klimatskeptiker intar en positivistisk hållning till vetenskap, ...

Umeåforskare vill se mer miljörättvisa

2014-09-04
Idé- och miljöhistorikern Martin Hultman, Umeå universitet, skriver i ett debattinlägg i Västerbotttens Kuriren att om miljöfrågorna var prioriterade borde miljörättvisa vara lika självklart som att skolpengen går till undervisning.

Umeåprofessor bidrar när SR:s Vetandets värld firar 40

2014-09-02
Christer Nordlund, idéhistoriker, Umeå universitet, medverkar när vetenskapsradion på SR håller seminarium, firar och sänder program med anledning av Vetandets världs 40-års jubileum.

Gruvrealistiskt forskarnätverk träffas i Storuman

2014-09-02
Med stöd av Riksbankens Jubileumsfond anordnar Sveriges gruvrealistiska forskarnätverk, SGF, sitt första möte för att dela kunskaper om den svenska gruv- och mineralpolitiken och bjuder samtidigt in till dialog om alternativa hållbara utvecklingsvägar.

Ny bok: Interaktiva medier och lärandemiljöer

2014-09-01
I boken, som har Elza Dunkels och Simon Lindgren som redaktörer, båda vid samhällsvetenskapliga fakulteten, Umeå universitet, medverkar som författare bland andra Stefan Gelfgren, docent i religionssociologi, Umeå universitet.

Umeåforskare antagen till spetsforskningsprogrammet Pro Futura

2014-09-01
Elise Dermineur, historiker, institutionen för idé- och samhällsstudier, Umeå universitet, har av Riksbankens Jubileumsfond antagits till spetsforskningsprogrammet Pro Futura.

Sidansvarig: Sandra Olsson
2008-10-21