Till umu.se

Nyheter från institutionen

Ny bok: "Engaging with Educational Space"

2015-01-15
Björn Norlin, forskare vid idé- och samhällsstudier, är tillsammans med Ian Grosvenor, University of Birmingham och Catherine Burke, University of Cambridge, redaktör för en ny bok inom området utbildningsvetenskap.

SR: "Forskare förespråkar samiskt sätt att behandla alla ämnen i skolan"

2015-01-13 (från 2015-01-12)
I en intervju i Sveriges radio menar Charlotta Svonni, doktorand vid Cesam, Umeå universitet, att det är fullt möjligt att använda ett samiskt sätt att behandla alla ämnen i skolan i alla skolor i Sverige.

SR: "Forskare sorterar i klimatdebatten"

2015-01-08
Som det tidigare har rapporterats har Martin Hultman, teknik- och miljöhistoriker, Umeå universitet, skrivit en ny bok om klimatdebatten tillsammans med Jonas Anshelm vid Linköpings universitet, något som nu uppmärksammats av bland annat Sveriges radio och Östgöta Correspondenten.

Bortom klassrummet

2014-12-16
Anna Larsson, idéhistoria och Björn Norlin, historia, båda Umeå universitet, är redaktörer för den nyutkomna boken "Beyond the Classroom: Studies on Pupils and Informal Schooling Processes in Modern Europe".

Förändringar i arkeologi och konstvetenskapsutbildningar

2014-12-16
Umeå universitet har beslutat att lägga ned utbildningarna i Konstvetenskap (kandidatexamen) och Arkeologi (magisterexamen). Beslutet innebär att utbildningarna därmed inte utfärdar examen på respektive nivå.

SR: "Därför slutade politikerna prata om klimatet"

2014-12-15
Martin Hultman, teknik- och miljöhistoriker, Umeå universitet, har skrivit en ny bok om klimatdebatten tillsammans med Jonas Anshelm vid Linköpings universitet, något som uppmärksammats av Sveriges radio där Martin Hultman intervjuas om boken.

Stor vikingahall påträffad i Östergötland

2014-12-11
Grunden till en närmare 50 meter lång vikingahall har upptäckts ovanpå Askahögen i Östergötland. Det är forskare vid Umeå universitet och Stockholms universitet som har gjort upptäckten genom mätningar med hjälp av georadar, en icke-förstörande geofysisk metod. Resultaten har publicerats i tidskrift...

Klimatfrågorna måste upp på agendan

2014-12-10
Människoskapade utsläpp av klimatstörande växthusgaser förändrar våra livsbetingelser runt hela jorden. Martin Hultman, teknik- och miljöhistoriker, fram till årsskiftet verksam vid Umeå universitet och Jonas Anshelm verksam vid tema teknik och social förändring, Linköpings universitet, presenterar ...

Nyhetsarkiv


Sidansvarig: Sandra Olsson
2008-10-21

Utskriftsversion