Forskning vid Miljöarkeologiska laboratoriet

Miljöarkeologi är en implicit tvärvetenskapligt forskningsfält som omfattar teorier och metoder från humaniora och naturvetenskap. Det omfattar en rad olika forskningsinriktningar och metoder, men nästan alltid riktad mot att studera tidigare människor och deras samspel med miljöer. Denna bredd av kompetens och metoder ger oss möjlighet att interagera med forskare från många andra områden, på en potentiellt oändligt antal frågeställningar.

Forskning baserade hos, eller i samarbete med, MAL sträcker sig från utveckling av nya mobila metoder för att använda spectroskopy för att undersöka sediment och arkeologiska material, till användningen av fossila skalbaggar för att rekonstruera tidigare miljöer och klimat. Vi driver också utvecklingen av två forskningsdatabaser (SEAD och BugsCEP) och är involverade i liknande arbete internationellt (främst Neotoma och CyberNABO). Se projekt webbplatserna eller  projektlänkarna nedan för mer information.

Läs mer om våra forskningsprojekt Läs mer om våra forskare Läs mer om MAL som forskningsinfrastruktur och hur vi kan hjälpa dig att genomföra din forskning


Sidansvarig: Sofi Östman

Utskriftsversion